MEG OG TALL OG SÅNT

Meg og tall og minner
Jada, eg fortelle for mye
Vett det, men i dag er det 50! år siden jeg reiste på min første ferie med min tilkommende mann (vi var forlovet i juni) samme år.
Den gangen hadde mor og far ikke telefon på hytten (mobil var ikke oppfunnet) og siden jeg også for første gang i mitt liv var begynt i jobb var jeg ikke med til Fister som vanlig.
Korrespondansen den gang gikk pr. brev og jeg hadde skrevet og sagt at jeg kom til å reise med Jone på ferie.
Min far var rasende og sendte meg et meget sint brev bl.a. med henvisning til Romerbrevet 8 (vers nr. har jeg glemt, men det hadde noe med kjødets lyst å gjøre, noe jeg som ung og naiv jomfru ikke visste hva var engang)
Om dette var takken for hans oppdragelse av meg skulle jeg bli gjort arveløs.mm.
Brevet har jeg enda .
Vi tok kveldstoget til Kristiansand og ankom dit kl 01.30.
Orker ikke fortelle hel historien, men vi fikk ikke hotell eller annen soveplass, så natten ble tilbragt på jernbanen og morgenen etter vandret vi rundt i gatene til kl
12, da fikk vi ett rom på Vestre hotell. Jeg ble tildelt sprinkelsengen og husker enda hvordan jeg skjemtes da jeg tok på meg min hjemmesydde «babydoll» (var gul og hvit) og la meg. Jone hadde seff en ordentlig seng. Vi sov ett døgn. Og jeg var fortsatt jomfru da vi dro derfra og til Danmark etter noen dager.
Mange forviklinger med navn osv. Det tar jeg en annen gang.
Vi kom hjem den 13.08.66 på min fars gebursdag.
Mine foreldre snakket ikke til meg på over en mnd.!
Husker hele ferien som var det i går, dvs. i går husker jeg ikke, men ferien 66 husker jeg. :)

1
 
 
 
 
Uncategorized

Leave a Reply