SORG OG AKSEPT

påbegynt bildeHvem har sagt at just du kom til verden,
For å få medgang og lykke på ferden
Synger Erik Bye.
Jeg var nok ganske bortskjemt og trodde jeg skulle være omtrent frisk til jeg fikk en akutt død, over og ut. :)
Men jeg ble syk i 2007 med bppv i flere bueganger (hvilket er sjelden) så fikk jeg vestabulær migrene og nå for to år siden polynevropati.
Jeg trodde det hele ville gå over, hvilket det altså ikke gjorde og jeg har fått beskjed jeg blir ALDRI frisk, tvert imot vil jeg bli verre. :(
I dag har jeg vært hos psykologen for første gang på lenge og jeg hadde med et lydopptak jeg gjorde selv på min nye samsung S7.
Var sikker på han ville si det hele er psykisk, for det er det mange av mine «hjelpere» pleier å si til meg.
Fordi symptomer er som følger:

Konstant gynging som var jeg på en båt (i mer eller mindre vind) 24/7, konstant «hette» på hodet, uten følelse i føtter (kjennes ut som gulvet er puter) følelse i hender forsvinner, og det stikker og brenner rundt i kroppen uten forvarsel.
Når jeg legger meg ned kjennes det som kroppen «flyr» forover i rasende fart, samtidig som jeg gynger sidelengs, jeg har ikke føling med underlaget bortsett fra en sterk smerte i ryggen som går opp til hodet og fram til pannen. Underliv får «strømninger» og de rareste symptomer oppstår og skremmer vannet av meg.
Det høres helt koko ut (jeg vet), men akkurat da jeg sa det sa psykologen:
Du ødelegger for deg selv ved å si sånt.
Det er IKKE koko, det er faktisk symptomer på reel sykdom, nemlig lillebror til MS (nevropatien).
Du ville visst heller det var psykisk??
Uff, jeg VIL visst ikke akseptere at jeg faktisk ER syk. :(
Han spurte om jeg hadde lest Viktor Frankl, noe jeg ikke har, men bestilt i dag: «Viljen til mening».
Det ble en tøff time.

Aksepter, aksepter, aksepter har jeg sagt lenge til meg selv.
Det blir en sorg, en vond sorg som jeg må bearbeide, kanskje lenger enn jeg hadde trodd.
Det lille håpet om det KAN repareres må jeg visst gi opp.
Først da kan jeg komme videre?
Begynner å lære meg å sette pris på det jeg mestrer og de små hverdagslige «solgløtt», som et smil, en varm klem ikke minst,
En sjelden telefon, besøk, den gode samtalen, en tur ut i naturen, se på sjøen (musikk, kunst og litteratur har jeg alltid satt pris på)
Og venner og familie seff.
Jeg var nok bortskjemt ja. ?

 
 
 
 
Uncategorized

2 comments


 1. avatar Liza

  Å, kjære deg! Jeg sliter selv med både krystaller og landgangssyndrom, men jeg mestrer hverdagen sånn tålelig så det var vondt å lese at vestibulære sykdommer kan slite sånn på en!

  Jeg føler bare jeg må skrive noen ord selv om det er sent. Jeg søkte opp Polynevropati, stemmer det at dette er en type inflammasjonssykdom? Betennelser i kroppen? Jeg slet veldig med inflammasjoner i hjernen tidligere. Myalgisk Encefalopati, bedre kjent som ME. Inflammsjo /betennelse i hjernenerver.

  Lang historie kort: jec kom tilfeldifvis over en dokumentar lget av BBC om hvordan bekjempe sykdommer i kroppen og holde seg frisk.Så syk av ME at jeg på det verste ikke kunne gå, så jeg ingen lyspunkter. Men dokumentaren skisserte et opplegg som skal redusere risikoen for bl.a Alzheimers, Parkinson og kreft. Pluss stimulere produksjon av nye hjerneceller.

  Jeg startet opp og oppdaget senere at opplegget også reduserer inflammasjon. Jeg ble frisk av ME på få uker… Jeg vil ikke spre falskt håp til noen, men om det bare kan hjelpe én til med inflammasjonssykdom så hadde det vært fantastisk. Opplegget jeg snakker om er populært kjent som 5:2, men er ikke en diett eller slnkekur slik ukebladene slår opp på forsiden. Det er så mye mer, men så klart – slanking selger blader. Derfor tror jeg mmge har feil inntrykk.

  Jeg håper du vil bruke en time til å se BBC-dokumentaren, legger ved link her;

  http://www.dailymotion.com/video/xvdbtt_eat-fast-live-longer-hd_shortfilms%5D

Leave a Reply